IN HET NIEUWS JULI 2019:

OPDRACHT VAN REENENSCHOOL BERGEN

Schilderij 'Op weg naar...'

De Van Reenenschool blijft de traditie voortzetten om alle schoolverlaters een bijzonder kunstwerk van een Bergense kunstenaar mee te geven. Dit keer viel de keuze op de veelbelovende Katinka Krijgsman (galerie Streetscape).

 

Directeur Wijbe van der Meer zegt: ‘Omdat onze school in kunstenaarsdorp Bergen staat hebben wij het cultuureducatie hoog in het vaandel staan en vinden we het een mooie traditie om iedere leerling aan het eind van hun basis-schoolcarrière een kunstwerk mee te geven van een plaatselijke kunstenaar’.

De Davinci- methode waar de school mee werkt, leert kinderen problemen op te lossen door samen te werken in kennis en oplossingen want zegt Wijbe; ‘De kinderen van nu hebben straks hun creativiteit hard nodig om de grote problemen van de wereld aan te pakken, kijk naar de problematiek van de plasticsoep en wat verschillende studenten al bedacht hebben hiervoor’. Hier willen wij de kinderen voor opleiden.

 

 Katinka geeft dit vorm op doek door de zee met prachtige lichtval te schilderen, de plek waar zij ruimte ervaart wat haar creativiteit laat stromen. De theatraliteit en positiviteit van Katinka’s werken is verbeeld in reizende mensen langs de kustlijn en de ballonnen boven zee. Deze mensen zijn op weg met hun bagage maar waar naartoe is nog niet duidelijk. De kustlijn van Bergen met de achtste groepers die samen met anderen op weg zijn. Het schilderij heeft de titel: ‘Op weg naar…..’. Waar de kinderen ook naar toe gaan ze nemen dit aandenken mee in de vorm van een gesigneerde zeefdruk.

Katinka Krijgsman signeert het originele schilderij 'Op weg naar...'

Foto: Saskia Steenbakkers